Mentale en Fysieke Weerbaarheidstraining

Personal Training
weerbaarheidstraining
Zelfverdedigingstraining / Sanshou
Tai-Chi / Qi Gong Training
Traditioneel Kung Fu Training

 

Sao Lim Stijl:

De trainingen van het Sao Lim kunnen vele onderdelen bevatten.

Na een gezamenlijke warming-up wordt er getraind in kleine groepjes of op individuele basis.
Het verbeteren van hetgeen eerder geleerd is een belangrijk onderdeel van elke training. Zoals in vele andere kung fu stijlen is de zogenaamde ‘paarden-staand’ een belangrijk onderdeel van elke les. Aan het begin zal men de standen van de stijl aangeleerd krijgen om zo een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling.

Er zijn vele manieren van blokkeren, stoten, slaan en schoppen; deze bewegingen worden elke les weer opnieuw doorgenomen.

Het oefenen van sets (of kata) is een van de belangrijkste manieren om het Sao Lim eigen te maken.
Deze stijl kent veel verschillende sets. Er zijn enkele basis sets die elke leerling leert de basisprincipes eigen te kunnen maken.
De gevorderde leerling kan ook de meer gecompliceerdere en langere vormen leren, waaronder dierenstijl, Lohan stijl etc.

Trainen met wapens behoort ook tot de mogelijkheden. De basis wapens zijn de stok, daarna de speer en later de sabel. Ook zijn er nog meer exotische wapens die geleerd kunnen worden zoals de hellebaard, breedzwaard, drietand, lange bijl etc.Naast de stijl trainingen zal er uiteraard ook aandacht worden besteed aan zelfverdedigingtechnieken d.m.v. het trainen van de zogenaamde combat technieken. De school verwacht van de leerlingen; inzet, toewijding, doorzettingsvermogen en discipline.