Training

Trainingen vinden plaats op een eigen vaste locatie in de wijk Oosterheem te  Zoetermeer. Op loopafstand van Randstadrail Station “Willem Dreeslaan”. De trainingen zijn privé, besloten en alleen toegankelijk voor leden.
De school is momenteel gesloten tot nader order.

De trainingen worden georganiseerd vanuit de Stichting Noord Zuid Kungfu; de stichting heeft geen winstoogmerk en draait op de vrijwillige inzet. De lessen worden verzorgd door Dion Scholten.

De trainingen zelf zijn gratis; er wordt een bijdrage gevraagd om de stichting te ondersteunen en voor de onkosten van de accommodatie van 19€ per maand bij éénmaal per week les € 27 bij tweemaal per week les

We trainen in een zwarte trainingsbroek en zwart t-shirt, beiden zonder merk, label, namen of strepen. Er worden geen schoenen gedragen; er wordt getraind op blote voeten zolang de temperatuur dat toestaat. Anders op zaalschoenen met platte zool.

Na 6 maanden bestaat de mogelijkheid om volledig lid te worden. Een volledig lid krijgt een badge met het logo van Noord Zuid Kungfu. Deze word gedragen op het zwarte t-shirt op de linkerborst.

Inhoud trainingen.

De training is gericht op persoonlijke ontwikkeling en leren kennen van (on)-mogelijkheden van het eigen lichaam. Het doel is bezig zijn met en verdieping zoeken in het kungfu. Dat is ‘de kunst’. Uiteraard is het zo dat als men hier intensief mee bezig is, is men sportief bezig maar dit is niet het doel op zich. Er zal individueel worden getraind; ieder op zijn eigen niveau, snelheid en interesse.

Aan het begin van de les is er een warming up en wat algemene technieken als inleiding. Belangrijkste onderdeel van het kungfu zijn de zogenaamde vormen of series. Series van vastgestelde bewegingen waarin de principes van het kungfu tot uitdrukking komen. Dit kunnen ongewapende vormen zijn maar ook met een wapen zoals een stok, sabel of een hellebaard.

Daarnaast worden er een aantal zelfverdedigingstechnieken getraind welke gebaseerd zijn op de aangeleerde (stijl) technieken en principes.  Dit dient als basis voor verdere uitwerking ten einde het Kungfu te gebruiken om jezelf te beschermen.

Voor de gevorderden is het van essentieel belang zich bezig te houden met het harden of beter gezegd, ‘zwaar maken en versterken’ van handen en onderarmen. Hiertoe word er gedurende langere tijd relatief zacht geslagen tegen stootzakken gevuld met zand of knikkers en vlakke steen zoals graniet. Hierdoor ontstaat collageen vorming in de hand waardoor deze zeer sterk kan worden. En wanneer op de juiste, ontspannen, manier getraind word dan zal de hand zeer zwaar aanvoelen en de manier van bewegen in het kungfu drastisch beïnvloeden en veranderen.